Veşti proaste despre Şarapova. Adevărul din spatele scandalului de doping. Ce ştia de fapt rusoaica

Veşti proaste despre Şarapova. Adevărul din spatele scandalului de doping. Ce ştia de fapt rusoaica

Maria Șarapova a fost controlată la un produs interzis, Meldonium, la ultimul Open de tenis al Australiei, iar linia de apărare a Rusiei constă în afirmația că jucătoarea nu era la curent că această substanță a fost interzisă de la 1 ianuarie 2016, ea având o prescripție medicală din 2006, scrie L’Equipe, precizând că Șarapova se declară singura responsabilă pentru această eroare, conform Agerpres.

Doar că The Telegraph dezvăluie că Agenția mondială antidoping (AMA) nu s-a mulțumit doar să publice o nouă listă de produse interzise din 1 ianuarie, ci a și prevenit sportivii de mai multe ori între 3 și 29 decembrie. Și, tocmai de aceea, nu este credibilă afirmația Mariei Șarapova că nu a avut această informație.

Dick Pound, președintele comisiei independente a AMA, a confirmat: ”Toate jucătoarele de tenis au fost prevenite. Iar ea trebuia să aibă un staff medical a cărui meserie era să controleze asta” și să o informeze.

Și, dincolo de această informație transmisă tuturor actorilor din circuitele WTA și ATP, îndoiala persistă în privința utilizării timp de 10 ani a unui medicament al cărui creator a afirmat, chiar el, că această cură nu trebuie să depășească patru sau șase ani. Întrebări se pun și asupra faptului că Șarapova a utilizat atât de mult timp un medicament interzis la vânzare în SUA, unde ea își are reședința de mai mulți ani.

 

Sursa: realitatea

Citeste si:

Facebook Comments