VIDEO! Veteranii de război, onorați și la Botoșani

România de astăzi datorează aproape totul milioanelor de ostași care au luptat până la sacrificiul suprem pentru patrie. Tocmai de aceea astăzi, veteranii de război, sunt onorați de întreaga țară. Și la Botoșani, acest eveniment cu o mare încărcătură spirituală pentru poporul român, a fost marcată cu depuneri de coroane, comemorări și evident, parade militare.

România există astăzi ca stat independent și suveran și datorită efortului deosebit al milioanelor de ostași care au luptat pentru menținerea independenței acestui stat înconjurat mereu de vecini puternici. Veteranii de război sunt onorați, în țara noastră pe data de 29 aprilie. Această zi a fost instituită în 2007 prin hotărâre de Guvern.

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată astăzi și la Botoșani, în dreptul monumentului de la intersecția străzilor Cuza Vodă și Calea Națională. La eveniment au participat atât veteranii de război rămași în viață, dar și oficialități și cadre ale armatei. Ziua veteranilor de război a început la Botoșani cu o mică lecție de istorie. A urmat apoi o slujbă religioasă oficiată pentru comemorarea celor care și-au dat viața pentru patrie. După serviciul religios, veteranii de război au început să depună coroane pentru camarazii lor trecuți în neființă.

Nu au lipsit nici autoritățile județului și municipiului, parlamentari și directori de instituții. Aceștia au depus la rândul lor coroane la monumentul eroilor. Evenimentul s-a încheiat cu obișnuita paradă militară. Marșul în cadență al soldaților din garda de onoare a făcut din nou deliciul publicului.

Soldații români au participat la trei evenimente cruciale pentru existența statului de astăzi. Prima dată și-au vărsat sângele pe câmpurile Balcanilor în războiul de Independență iar mai apoi în cele două mari războaie mondiale.

 

Citeste si:

Facebook Comments