Viață chinuită la numai 25 de ani

De cele mai multe ori viața este nedreaptă pentru copiii nevoiași iar necazurile nu vin niciodată singure. În acest tipar se încadrează și povestea dramatică a lui Ionuț, un copil simplu de țăran care la 25 de ani este mamă și tată pentru cei doi frați mai mici. Mai mult decât atât are în grijă și o bunică paralizată. Părinții i-au murit iar de atunci muncește zi și noapte pentru a-și întreține familia.

Ionuț Sârbu are 25 de ani și trăiește în satul Dumbrăvița, comuna Ibănești. Mulți tineri de vârsta lui se gândesc la carieră sau cum să se distrez. Ionuț, însă are grija zilei de mâine. De mai bine de doi ani este mamă și tată pentru frații mai mici. Are în grijă și o bunică paralizată. Și asta după ce ambii părinți au murit după o existență chinuită. Mama s-a stins de cancer iar tatăl s-a sinucis. Ionuț trăiește într-o casă dărăpănată cu două camere iar povestea s-a a fost aflată de Daniel Câșlaru, președintele Asociației ”Grup Civic”.

De când se știe, Ionuț a dus o viață sumbră, marcată de sărăcie și neajunsuri. Părinții trăiau din agricultură.

Necazurile au început să dea năvală în viața lui Ionuț încă de acum 7 ani. Mama s-a îmbolnăvit de cancer, tata s-a sinucis, bunicul a murit. Le-a murit până și singura vacă de lapte. De atunci Ionuț face tot ce poate, cu ajutorul vecinilor inimoși pentru a supraviețui și mai ales pentru a-și ajuta frații.

Pentru a-și întreține frații și bunica, Ionuț muncește cu ziua prin sat. Se bagă la cele mai grele munci pentru a câștiga mai mulți bani.

Asociația Grup Civic a început deja să ofere ajutor familie Sârbu. Mai mult decât atât Daniel Câșlaru dorește să le construiască o casă. Și asta în condițiile în care casa aparține unei surori a bunicii.

Pentru a ajuta familia lui Ionuț puteți cere informații la numărul de telefon 0759362916 iar donaţii se pot face la IBAN-ul contului curent în lei deschis pentru Asociaţia ”Grup Civic” Botoşani RO03BTRLRONCRT0530156401 sau IBAN-ul contului curent în euro, RO50BTRLEURCRT0530156401 codul Swift BTRLRO22, cu specificaţia pentru familia Sârbu.

Citeste si:

Facebook Comments