VIDEO! Viață pierdută în apă

Un adolescent de 17 ani a fost înghițit de ape în cursul dupa-amiezii de duminică. Băiatul a mers împreună cu câțiva prieteni să se răcorească la un iaz din Dorohoi dar nu a mai reușit să iasă din apă. Prietenii lui au alertat salvatorii iar după ore în șir de căutări trupul tânărului a fost scos la suprafață, fără șanse să fie readus la viață.

Tragedia s-a petrecut duminică după-amiază, în iazul Polonic din Dorohoi. Băiatul s-a băgat în apă iar brusc, s-a scufundat. Inițial, prietenii au crezut că face o glumă, când și-au dat seama însă că băiatul nu mai iese au sunat la 112.

La fața locului au ajuns două echipaje de la Dorohoi, unul de la Botoșani și scafandri din Iași.

Tânărul provenea dintr-un centru din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. La nivelul instituției a demarat o anchetă.

Pentru evitarea producerii unor astfel de tragedii, pompierii botoșăneni recomandă: supravegherea permanentă a copiilor aflați în apă sau în apropierea acesteia, scăldatul în locuri special amenajate și evitarea scăldatului în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte.

Citeste si:

Facebook Comments