VIDEO! Viață trăită în singurătate și umilință

A trăit o viață în singurătate și umilință! A fost abandonată de când era un bebeluș într-un centru de plasament chiar de cea cărei îi spune mamă. A trăit în sărăcie, lipsuri, a fost umilită și trimisă de copiii mai mari la furat și la cerșit. După ce a ieșit pe poarta căminului de copii a încercat să își facă un rost în viață. Și-a căutat de lucru și un acoperiș deasupra capului. A avut grijă o perioadă de o bătrână, dar bunica a murit, iar ea a rămas a nimănui.

Elena Șoptică are acum 35 de ani și… nimic altceva.

Copilăria și tinerețea și-a petrecut-o într-un cămin de copii. A îndurat suferință, umilință, batjocora unora din jurul ei. A trăit suspinând după o familie, după o îmbrățișare părintească, după dragostea  mamei. Nu a avut cine să o sfătuiască sau cine să o susțină în momentele grele ale vieții. A fost doar ea și Dumnezeu. Copilăria ei în centru de plasament nu a fost deloc ușoară. Aproape zilnic era supusă unor suplicii greu de îndurat.

S-a întrebat de multe ori cu ce ar fi putut să greșească în fața celei care i-a dat viață de a lăsat-o în voia sorții când nici nu putea să vorbească. Și-ar fi dorit și ea o mamă căreia să îi spună problemele sau să îi ceară un sfat.

Elena mai are 3 surori și 2 frați. Una dintre surorile sale este Livioara, care a fost abandonata și ea de mica în orfelinat., Cel mai mare regret al său este că nu și-a petrecut nici măcar o zi din viață împreună cu frații săi.  Fratele său este foarte bolnav, iar în prezent se află în Sanatoriul de Neuropsihiatrie din Podriga. Elena nu și-a mai vizitat fratele de aproape un an, nu a avut posibilitatea financiara pentru a plăti 50 lei drumul și de a-i cumpăra cele necesare fratelui, care spune ea este mult mai bolnav și mai necăjit decât ea.

Acum ea stă la un centru de noapte din oraș. Însă peste puțin timp va ajunge din nou sub cerul liber. Își dorește cu ardoare un acoperiș deasupra capului. O căsuță în care să stea împreună cu sora ei. Privește însă în gol, lipsită de speranță…

Povestea dureroasă a Elenei Șoptică o puteți urmări sâmbătă și duminică de la ora 20.00, în cadrul emisiunii ”Oameni și Destine”, realizată la Somax TV de Anamaria Macuc.

Citeste si:

Facebook Comments