Victimele frigului. Doi oameni au murit

Frigul de afară continuă să facă victime.

În mai puţin de 48 de ore, doi oameni au murit de frig. Deşi au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe din Botoşani, medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva viaţa. Se recomandă ca botoşănenii să se îmbrace cât mai gros pentru a nu-şi pune în pericol starea de sănătate.

Doi oameni au ajuns în stare critică la spital după ce au fost găsiţi aproape îngheţati.

Primul a fost un bărbat în vârstă de 61 de ani din cartierul Griviţa, judeţul Botoşani. Când a fost găsit de câțiva trecători, omul era mai mult mort decât viu. Se pere că el face parte din categoria oamenilor străzii, și nu avea un acoperiş deasupra capului şi trăia din mila oamenilor.

Trecătorii au sunat la 112.

În câteva minute la faţa locului s-a deplasat un echipaj al ambulanţei care l-a preluat la spital.În momentul sosirii echipajului, omul avea o temperatură internă de 21,5 grade Celsius.În ciuda eforturilor depuse de medici, bărbatul a decedat. De aceeaşi soartă a avut parte şi un bărbat din Şoldăneşti.

În vârstă de 66 de ani acesta a fost găsit inconştient în casă de vecini.

De teamă ca nu cumva bărbatului să nu i se fi întâmplat ceva rău, aceştia au mers la bătrân acasă. Când au văzut în ce stare se afla omul, au sunat de urgenţă la 112 și un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă a ajuns la locul indicat.

Când salvatorii l-au preluat la spital, temperatura corpului bărbatului era de 25,5 grade Celsius. Medicii au încercat tot posibilul să îi salveze viaţa bărbatului, dar trupul prea slăbit, în lupta cu hipotermia, nu a mai rezistat.

Omul a suferit un stop cardio-respirator şi a decedat.Botoşănenii sunt sfătuiţi să se îmbrace cât mai gros pentru a putea face faţă frigului.

Citeste si:

Facebook Comments