VIDEO! 10 candidați ALDE și planuri mari pentru drumuri

ALDE mai face un pas spre locale! Organizația coordonată de Florin Țurcanu a etalat în cadrul unei conferințe de presă alți 10 candidați pentru 10 primării din județ. Preponderent, este vorba de oameni de afaceri și de mari fermieri din județ.

Alături de candidați a fost și pretendentul la scaunul de președinte al Consiliului Județean din partea ALDE. Bogdan Dăscălescu are un plan măreț pentru infrastructura județeană. Din peisaj a lipsit însă Florin Țurcanu.

Florin Țurcanu a făcut un pas în spate. Deși de când a preluat conducerea acestei formțiuni politice a fost prezent la fiecare conferință de presă, astăzi a preferat să nu își facă apariția. Colegii lui au dat asigurări că nu bate în retragere ci se ocupă de chestiuni organizatorice, cum nimeni din partid nu știe să o facă mai bine. Au fost prezentați însă 10 candidați pentru primăriile din județ.

Vocea ALDE Botoșani va fi Floarea Marocico, iar liberal democrata și-a prezentat colegii ce râvnesc la scaunele de primari. Eugenia Popovici va fi candidatul ALDE pentru Pirmăria Todireni, de profesie inginer zootehnist. Elena Vechiu, candidat la Primăria Dobârceni este femeie de afaceri. Pentru Blândești își va încerca norocul Constantin Gâză, ofițer în rezervă. La Lozna candidează omul de afaceri Codin Tapalagă. La Prăjeni, ALDE merge pe mâna fermierului Iordăchel Petru.

Prezent la confeirnța de presă a fost și candidatul la Consiliul Județean. Bogdan Dăscălescu a inițiat pe o pagină de socializare un sondaj prin care își propune să afle de la cetățeni problemele cu care se confruntă. Una dintre ele este, evident, infrastructura. Dăscălescu spune că ar avea un plan și un as în mânecă pentru această problemă.

Practic, astfel de măsuri sunt luate în țările civilizate și funcționează.
Pe scena ALDE a revenit și Gabriel Atudoroae. Acesta nu s-a regăsit pe funcția de purtător de cuvânt al prefectului. Atudoroae a anunțat că nu își mai dorește să candideze pentru un scaun de consilier local ci vrea să facă parte din echipa de la Consiliul Județean.

ALDE a stabilit deja coordonatorii de campanie pentru alegerile locale. Zona Botoșani va fi coorodonată de către candidatul ALDE la Primărie, Lucian Borfotină, zona Dorohoi de candidatul la Primăria Dorohoi, Lucian Tapalagă, zona Darabani de către primaurl de Păltiniș, Costel Romanescu, Dorohoi rural, Constantin Gheorghiu iar surpriza vine la zona Săveni, unde a fost anunțată coordonator de campanie Manuela Zarug.

Deși este membru PSD. Manuela Zarug va face treaba de coordonator în locul fiului ei, Ionuț Zarug, care este membru ALDE.

Citeste si:

Facebook Comments