VIDEO! 117 botoșăneni sunt în carantină

A crescut exponențial numărul botoșănenilor izolați la domiciliu, dar și acelor din carantină. Dacă la vineri erau 630 de persoane, pe parcursul weekendului numărul acestora a crescut până la 1091, iar astăzi autoritățile vorbesc de 1140 de oameni . Totodată, de ieri și până astăzi numărul celor aflați în carantină a crescut de la 97 la 117. În ultimile 24 de ore forțele de ordine au aplicat 2 sancțiuni în valoarea de 200 de lei pentru 2 persoane care nu au respectat măsura autoizolării și 4 amenzi în valoarea de 35.000 de lei pentru fapte de natură economică.

La sfârșitul săptămânii trecute România a înregistrate primele decese din cauza coronaviruslui. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani care avea cancer în fază terminală și s-a stins la spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, un bărbat de 67 de ani din județul Neamț, care suferea de diabet și a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, și un alt bărbat de 74 de ani din București. Astăzi și Suceava a anunțat primele două decese din cauza coronaviruslui. O femeie de 72 de ani cu afecțiuni asociate cronice, care a fost internată pe 21 martie la spitalul județean din Suceava și un bărbat de 71 de ani, internat tot pe 21 martie.

Astăzi la ora 13.00 autoritățile centrale anunțau că numărul românilor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 576 de cazuri, adică 143 de noi cazuri . Singurele date furnizate despre județul Botoșani se referă doar la numărul botoșănenilor aflați în carantină și autoizolare la domiciliu.
Astfel, până la acestă dată în carantină instituționalizată sunt 117 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 , iar alte 1140 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Autoritățile locale mai anunță că în ultimele 24 de ore, forțele de ordine au făcut verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, iar în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni în valoare de 200 lei și au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, instituindu-se măsura plasării în carantină. De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni pentru fapte de natură economică în valoare de 3.500 de lei.

În weekendul care tocmai s-a încheiat polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au fost la datorie și au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență. Sâmbătă, oamenii legii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 7 în valoare de 16.200 lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și o sancțiune în valoare de 10.000 lei pentru nerespecatrea măsurii de suspendare a activității a unui local public.

Autoritățile județene amintesc cetățenilor că pentru a gestiona cât mai eficient situațiile de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

Citeste si:

Facebook Comments