VIDEO! 14 reținuți după pechezițiile de la Dorohoi

S-a lăsat cu rețineri după descinderile de ieri de la Dorohoi. 14 persoane au fost reținute și introduse în Centrul de Arestare Preventivă al IPJ Botoșani. Acestea au fost prezentate astăzi în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă. În acest caz oamenii legii efectuează cercetări pentru infracțiunile de tentativă de omor, ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri sau alte violențe, amenințare, distrugere și violare de domiciliu.

Bătăi de stradă terminate după gratii. După două episoade violente petrecute în două zile la Dorohoi, mai mulți indivizi au ajuns pe mâile oamenilor legii și au fost băgați după gratii. Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și alte structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Judetean Botoșani, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Combaterea Crimei Organizate, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Botosani, ai Politiei Locale si luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale au efectuat 13 percheziții domiciliare la indivizi bănuiți că au participat la luptele de stradă din noaptea de 20 spre 21 iulie și din dimineața zilei de 27 iulie. În urma acestora dar și a probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a 14 persoane cu vârste cuprinse între 23 și 60 de ani.

Indivizii sunt cercetați pentru infracțiunile de tentativă de omor, ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, loviri sau alte violențe, amenințare, distrugere și violare de domiciliu. Vă amintim că în ultima perioadă Dorohoiul s-a transformat în scena unor violențe de stradă extreme. Membrii a două familii din cartierul Drochia din municipiu, au provocat scandaluri și s-au luat la bătaie, fiind nevoie de intervenția mascaților pentru a potoli spiritele.

Săptămâna trecută un bărbat a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe după ce a fost bătut și înjunghiat de alți patru indivizi din clanul rival. Luni dimineață, în Piața din cel de-al, doilea municipiu al județului s-a desfășurat încă un episod violent între cele două clanuri, de acestă dată un bărbat de 40 de ani fiind rănit cu un obiect ascuțit de un individ de 19 ani. Conflictul dintre cele două familii ar fi izbucnit după ce, la una dintre ele ar fi venit un grup de romi din Vaslui, care s-ar fi stabilit în cartierul Drochia.

Citeste si:

Facebook Comments