VIDEO! 40 de cazuri de coronavirus la Botoșani

A crescut numărul botoșănenilor depistați pozitiv pentru coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică anunță că la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate până astăzi la ora 13.00, 40 de cazuri. Dintre persoanele infectate cu viruslui sars cov 2, 19 activează în sistemul sanitar. Din păcate, în creștere este și numărul deceselor cauzate de COVID 19. Un botoșănean, care a fost internat la Spitalul din Suceava a murit în ultima zi a lunii martie.

De la o zi la alta numărul românilor depistați pozitiv pentru coronavirus este în creștere. Astăzi, la ora 13.00, Grupul de Comunicare Strategică informa că 2738 de oameni au coronavirus, cu 278 de cazuri mai multe decât ieri. Dintre aceștia, 78 sunt în stare gravă, internați pe secții de ATI din țară. Pentru județul Botoșani au fost raportate 40 de cazuri.

Aproape jumătate dintre botoșănenii diagnosticați cu COVID 19, sunt cadre medicale, ce activează la Spitalul Județean Mavromati. Centrul Județean pentru Comunicare anunță că la acestă dată în carantină instituționalizată sunt 252 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 1.580 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Din păcate, în creștere, la nivel național, este și numărul deceselor cauzate de coronavirus. Aproape 100 de români au pierdut lupta cu temutul virus. Printre ei și un botoșănean de 72 de ani. Bărbatul a fost internat pe 14 martie la Spitalul JUdețean din Suceva pe secția de Medicină Internă. Pe 25 martie i-au recoltate analize pentru COVID 19. Rezultatele au venit pe 31 martie, în ziua în care omul a murit. Bărbatul suferea de afecțiuni cardiace și bronhopneumopatie cronică obstructivă.

Citeste si:

Facebook Comments