VIDEO! 421 de cazuri active la Botoșani

Județul Botoșani a înregistrat astăzi încă 49 de noi cazuri de coronavirus. Printre botoșănenii diagnosticați cu COVID 19 se numără și șefa Centrului de Transfuzie Sangvină, Paraschiva Temneanu, care este internată în spital. Situația este gravă la nivel național. Grupul de Comunicare Strategică a raportat astăzi 4.026 de noi cazuri și 75 de decese. Pentru a preveni pe cât posibil răspândirea virusului polițiștii , dar și reprezentanții altor instituții, continuă acțiunile de respectare a măsurilor impuse de autorități.


Direcția de Sănătate Publică a raportat astăzi încă 49 de cazuri noi de coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 2.123, dintre care 898 sunt bărbați, iar 1.225 sunt femei. Până acum 1.583 de botoșăneni, diagnosticați cu noul coronavirus s-au vindecat , iar 119 oameni, cei mai mulți care sufereau și de alte afecțiuni, au decedat.

Potrivit reprezentanților DSP, la acestă dată sunt 421 de cazuri active. Printre cei infectați cu virusul SARS COV 2, se număra și șefa Centrului de Transfuzie Sangvină, Paraschiva Temneanu. Ea a fost confirmată în urma unei testari făcute miercuri, iar acum este internată în spital. Femeia nu a intrat însă în contact cu angajații de la Centrul de Transfuzii fiind în concediu.


Îngrijorător este că și municipiul Botoșani se apropie de pragul critic de 1,5 la mie. Astfel, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a ajuns astăzi la 1,46. În municipiul Dorohoi, cu 113 cazuri înregistrate în ultimile 14 zile, rata de infectare este de 3,15. La Manoleasa este 1,81, iar la Lozna de 1,49.


La nivel național situația este gravă. Pentru ultimile 24 de ore Grupul de Comunicare Strategică a raportat 4.026 de noi cazuri de coronavirus, numărul total ajungând la 172.516. De ieri și până astăzi s-au înregistrat 75 de decese, județul Botoșani fiind trecut pe acestă listă neagră.


Pentru ca situația să fie ținută pe cât posibil sub control, oamenii legii continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul SARS COV 2, iar botoșănenii care nu respectă măsurile impuse de autorități sunt sancționați.


Astfel, în ultimele 24 de ore, aproape 150 de efective de poliție, jandarmi, poliție locală si politie de frontiera cu sprijinul specialistilor din cadrul ISU, DSP, DSV si ITM, au organizat patru acțiuni punctuale, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun.


Au fost verificate peste 80 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, dar și 130 de mijloace de transport. 32 de botoșăneni care nu purtau mască au fost sancționați, totalul amenzilor ridicându-se la 6.500 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments