VIDEO! 49 de cadre medicale au intrat în contact cu tânăra cu COVID-19

Incredibil! Aproape 50 de cadre medicale au intrat în contact cu tânăra de 27 de ani, plimbată pe mai multe secții ale spitalului, și mai apoi confirmată pozițiv pentru viruslui COVID -19.

Asta a scos la iveală ancheta epidemiologică desfășurată de Direcția de Sănătate Publică Botoșani. POtrivit autorităților toate cele 49 de cadre medicale sunt asiptomatice dar au fost efectuate teste în vederea indentificării prezenței virusului.

La sfârșitul săptămânii trecută o tânără de 27 de ani a ajuns la spitalul din Dorohoi după ce a început să se simtă rău. Un medic infecționist care a consulat-o a diagnosticat-o cu pneumonie bacteriană și nu virală. Sâmbătă la amiază femeia a fost transportată la Unitatea de primiri Urgențe, cu o ambulanță SMURD. Acesta a fost plimbată pe mai multe secții ale spitalului, ajungând în cele din urmă pe secția de reanimare.

Testarea pentru coronavirus a fost făcută abia după 24 de ore, iar confirmarea de la IAși a venit marți dimineață. În tot acest timp, pacienta a intrat în contact cu nu mai puțin de 49 de cadre medico-sanitare, dar și cu 5 mambrii ai familiei, transmite Centrul JUdețean de Comunicare, în urma anchetei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică.

Autoritățile spun însă că toate cele 54 de persoane cu care femeia a intrat în contact nu prezintă simptome specivice viruslui sars cov 2, însă au fost testate, iar acujm se așteaptă rezultatul analizelor.

Citeste si:

Facebook Comments