VIDEO! 50 cazuri pozitive și două decese la Havârna

Situaţia din comuna Havârna pare scăpată de sub control. Cu o rată de incidenţă de 11,6 infectări raportate la o mie de locuitori, comuna din Nordul Judeţului Botoşani este la un pas de a fi carantinată. Până acum au fost raportate 50 de cazuri de coronavirus în această comună, iar doi oameni au murit. Deşi vineri autorităţile locale au dezbătut situaţia de acolo nu s-a impus aplicarea carantinei pentru moment. Se pare că oamenii s-ar fi îmbolnăvit la slujba de Bobotează.

Comuna Havârna, din judeţul Botoşani, este la un pas de a fi carantinată. Asta după ce în ultimele 14 zile rata de infectare a tot crescut, ajungând până la 11,6 infectări per o mie de locuitori.

Potrivit medicilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, care au analizat situaţia de acolo, cetăţenii s-ar fi infectat după cele două mari sărbători de la începutul lunii ianuarie, Boboteaza, respectiv Sfântul Ioan.

Vineri a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-a dezbătut situaţia de la Havârna. Au fost luate toate măsurile necesare, localitatea este supravegheată, însă carantinarea încă nu a fost impusă.

De asemenea, de la Havârna au fost raportate două decese săptămâna trecută. Majoritatea pacienţilor care au ajuns la spital prezintă forme uşoare spre medii, iar cei mai mulţi se află în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, la Botoşani, specialiştii din sănătate au raportat 35 de noi cazuri de infectare. 12 dintre acestea s-au înregistrat în municipiul reşedinţă de judeţ, în restul localităţilor fiind înregistrate câte un caz sau două. La Havârna, de exemplu, s-au înregistrat 0 cazuri pozitive.

Şi în Corni, de altfel, rata de incidenţă a depăşit 3 la mia de locuitori, iar per total în judeţul Botoşani rata de 1,53.

Citeste si:

Facebook Comments