VIDEO! 630 de botoșăneni, izolați la domiciliu

Numărul botoșănenilor izolați la domiciliu este în continuă creștere. În acestă dimineață, în eviednța Direcției de Sănătate Publică Botoșani se aflau nu mai puțin de 630 de persoane autoizolate. 69 de botoșăneni sunt la acestă ora în carantină, iar autoritățile mai caută încă spații de carantinare.

Se poate spune că suntem norocoși. În județul Botoșani a fost testat pozitiv cu virusul COVID 19 un singur botoșănean, care se afla deja în carantină și nu a interacționat cu nicio altă persoană. Bărbatul de 46 de ani a fost transferat cu izoleta la spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Până acum au fost testate toate cele 69 de persoane aflate în carantină, mai mulți botoșăneni care au venit din străinătate și s-au izolat la domiciliu, dar și trei persoane internate pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati cu suspiciune de coronavirus.

Până acum 23 de teste au fost negative și se așteaptă rezultatele pentru alte 45 de teste. Potrivit datelor dela Direcția de Sănătate Publică a crescut numărul botoșănenilor aflați în autoizolare. Astfel, dacă ieri erau 548 de peroane izolate la domiciliu, astăzi numărul acestora a crescut până la 630. Autoritățile se pregătesc însă și pentru alți botoșăneni care ar urma să vină din strănătate.

Situația s-a schimbat însă după ce a fost aplicată măsura închiderii spațiilor e alimentație publică.

La ora actuală sunt 133 de paturi în centrele de carantină, dintre care 69 sunt ocupate.

Citeste si:

Facebook Comments