VIDEO! A început a doua etapă a vaccinării la Botoșani

Astăzi, chiar de la primele ore ale zilei, s-au imunizat primii botoşăneni. Vaccinarea a avut loc în primul centru comunitar deschis, cel de la Colegiul Gheorghe Asachi, care într-o primă fază avea o capacitate de 120 de programări pe zi. Însă, capacitatea s-a mărit cu 60 de programări în plus. Problemele tehnice nu au întârziat să apară. Platforma pentru programări a avut ceva probleme tehnice la nivel naţional, dar care au fost reparate la scurt timp.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare a debutat astăzi în primul centru comunitar deschis la Colegiul Gheorghe Asachi. Printre primii botoşăneni vaccinaţi astăzi, chiar de la primele ore ale zilei, se numără şi o bunică, care a simţit pe pielea sa o pierdere cauzată de virusul SARS-COV-2.

Primul cetăţean vaccinat din judeţul Botoşani este un bărbat, care a aflat ulterior că el “a spart gheaţa” în ceea ce priveşte campania de vaccinare din centrele comunitare.

La inaugurarea centrului din sala de sport au participat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, prefectul judeţului, Dan Nechifor şi primarul municipiului, Cosmin Andrei. Platforma pe care cetăţenii s-au programat a întâmpinat câteva probleme tehnice, la nivel naţional, dar care ulterior au fost remediate şi pacienţii îşi vor putea primi certificatele de vaccinare.

Potrivit șefei Direcției de Sănătate Publică Botoșani, numărul botoșănejilr care şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina este mare.  

Celelalte două centre de vaccinare, de la Şcoala nr. 17 şi de la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, urmează a fi deschise pentru vaccinare în momentul în care producătorul va putea produse mai multe doze de vaccin. Aceste centre vor avea trei puncte de vaccinare, pe când sala de sport de la Colegiul Gheorghe Asachi are amenajate cinci puncte.

La Gheorghe Asachi au fost programaţi pentru astăzi 120 de pacienţi, iar maximul este de 180. La Dorohoi, singurul centru comunitar de vaccinare este la Sala de Sport din strada George Enescu nr. 53, din spatele primăriei, şi va fi deschis miercuri.

Până în momentul de faţă, aproximativ 2.300 de cetăţeni ai judeţului Botoşani, fie botoşăneni din linia întâi, fie civili, s-au vaccinat împotriva infecţiei cu SARS-COV-2. Nu au fost înregistrate efecte adverse în rândul celor vaccinaţi şi toate dozele au fost folosite.

Ieri, de altfel, la Botoşani au ajuns 1.170 de doze de vaccin. Acesta fiind cel mai mare transport primit de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în cadrul campaniei de vaccinare.

Citeste si:

Facebook Comments