VIDEO! A “spart” izolarea cu două zile înainte de termen

Un botoşănean de 44 de ani a ieşit la plimbare cu maşina, deşi trebuia să se afle în izolare la domiciliu. Poliţiştii l-au surprins în trafic  și au deschis pe numele său un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Însă surprizele nu s-au oprit aici, căci bărbatul nici nu purta centura de siguranţă, dar mai mult decât atât, nu avea documentele personale şi nici cele ale autoturismului, dar mai era şi băut. Oamenii legii au aplicat, ieri, 55 de sancţiuni contravenţionale de aproximativ 15.000 de lei.

Bărbatul de 44 de ani, din comuna Mihai Eminescu, figura în baza de date cu măsura carantinării la domiciliu până pe data de 24 octombrie. Acesta însă, nu a mai avut răbdare şi a ieşit la plimbare.

În localitatea Cristeşti a fost tras pe dreapta de poliţiştii Serviciului Rutier. Pentru faptul că nu a respectat măsura izolării la domiciliu bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”. Dar totodată, după ce poliţiştii i-au cerut la control actele acesta a spus că nu le are la el.

De asemenea, individul mirosea destul de puternic a alcool. Motiv pentru care a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Nu doar că s-a ales cu dosar penal, dar mai trebuie să achite o amendă în valoare de 1.160 de lei, dar va fi şi pieton pentru 90 de zile.

Totodată, cu ocazia controalelor efectuate în contextul stării de alertă, echipele de control au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale de 14.850 de lei. Dintre acestea, 54 au fost pentru nerespectarea măsurii de protecţie individuală, în cuantum de 12.850 de lei. O sancţiune, de 2.000 de lei, a fost aplicată unui operator economic.

Au fost verificate, în doar 24 de ore, 106 societăţi comerciale, 114 autoturisme, dintre care 64 sunt mijloace de transport în comun. 2.200 de persoane au fost legitimate.

Citeste si:

Facebook Comments