VIDEO! Achiziționarea aparatului de testare, întârziată din cauza sursei de finanțare

VIDEO! Achiziționarea aparatului de testare, întârziată din cauza sursei de finanțare

Un aparat de testare pentru coronavirus ar urma să ajungă și în județul Botoșani. După cum a anunțat în urmă cu câteva zile conducerea Consiliului Județan, au fost demarate procedurile de achiziționare a unui analizator Real Time PCR, adică un aparat care permite testarea rapidă pentru Covid 19. Însă, potrivit prefectului Dan Nechifor, deocamdată cea mai mare problemă este sursa de finanțare.

Achiziționarea analizatorului poate fi însă făcută numai după ce va fi posibilă mutarea sumei de bani necesară în fondul de rezervă al Consiliului Județean.

În acestă săptămână conducerea Consililului Județean a anunțat că la cererea Spitalului JUdețean a început demersurile pentru achiziționarea de aparatură și materiale de protecție împotriva Covid 19. Conducerea unității spitalicești a înaintat astfel o listă cu echipamentele necesare în regim de urgență , pentru secția ATI și laboratorul secției de Boli Infecțioase. Primul pe listă era analizatorul Real Time PCR.

Dan Nechifor a declarat în cadrul unei conferințe de presă că achiziționarea este pe momemt îngreunată din cauza sursei de finanțare.
Totodată, Dan Nechifor a mai anunțat că un astfel de aparat ar putea ajunge la Spitalul Județean de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, sub formă de împrumut.

Potrivit conducerii DSVSA, aparatul a fost achiziționat printr-un proiect finanțat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Acesta poate fi folosit atât pentru pesta porcină, cât și pentru depistarea Covid-19.

Citeste si:

Facebook Comments