VIDEO! Acțiuni ale polițiștilor finalizate cu amenzi

Zeci de botoșăneni prinși pe picior greșit au fost amendați de oamenii legii. 19.500 de lei este contravaloarea sancțiunilor aplicate de polițiștii de la Biroul Rutier în timpul unor acțiuni organizate de sărbătoarea Bobotezei dar și de Sfântul Ioan Botezătorul. Au fost amendați atât șoferi, cât și pietoni care au încălcat legislația rutieră, dar și botoșăneni care nu au respectat măsurile impuse de autorități privind combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată, în această săptămână, alți 177 de cetățeni au fost sancționați pentru că au fost prinși fără mască de protecție în locurile în care aceasta era obligatorie sau au ieșit din casă după ora 23.00, fără a avea un motiv temeinic.

Miercuri, 6 ianuarie, în ziua Botezului Domnului, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat și desfășurat 2 acțiuni pentru prevenirea și combaterea abaterilor comise de pietoni, precum și pentru punerea în aplicare a normelor privind prevenirea răspândirii infecției cu noul Coronavirus.

Pentru neregulile constatate oamenii legii au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 14.000 de lei. 49 dintre acestea au fost aplicate botoșănenilor care au încălcat legislația la regimul rutier, 20 fiind pietoni, iar 29 conducători auto. Alți 20 de oameni au fost amendați pentru că nu au respectat măsurile impuse de autorități în contextul stării de alertă.

Totodată, având în vedere numărul mare de accidente petrecute pe trecerile de pietoni, în zilele de Bobotează și de sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani, împreună cu polițiști locali, au organizat și desfășurat acțiuni în urma cărora au fost amendați șoferii care nu au acordat prioritate pietonilor pe treceri, dar și pe cei care și-au parcat mașinile în zona zebrelor.

Au fost verificate 86 de autovehicule, fiind legitimate 112 persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5800 de lei, 25 dintre acestea fiind aplicate pentru oprirea neregulamentară.

O sancțiune a fost aplicată pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, o sancțiune pentru neacordarea priorității de trecere autovehiculelor, iar 11 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

În plus…

Totodată, oamenii legii au continuat în acestă săptămână și acțiunile de  verificarea a măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea și limitarea efectelor pandemiei de coronavirus.

Astfel, în perioada 04-07 ianuarie, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Pe raza întregului județ au fost organizate 18 de acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 308 locații de interes, respectiv restaurante, terase, autogări, locații în care au fost desfășurate manifestări religioase dar și 250 de mijloace de transport persoane, dintre care 101 mijloace de transport public în comun.

Echipele de control au aplicat 177 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 36.000 lei, dintre acestea 132 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu, iar 57 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea interdincțiilor privind deplasarea.

Aceste acțiuni vor continua în perioada următoare, în toate zonele județului.

Oamenii legii vă reamintesc că nerespectarea măsurilor impuse de autorități constituie contravenție și se sancționează cu amendă  de la 500 la 2.500 de lei, cu posibilitatea achitării în termen de 15 zile, a jumătate din valoarea stabilită de agentul constatator.

Citeste si:

Facebook Comments