VIDEO! Aglomerație de nedescris la Taxe și Impozite Locale

Și în timp ce zeci de botoșăneni așteptau să se imunizeze împotriva coronavirusului la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, alte câteva sute de oameni, cei mai mulți de vârsta a treia, s-au înghesuit să își plătească taxele și impozitele aferente anului 2021. Astăzi a fost prima zi în care botoșănenii au putut să își plătească dările la stat, iar oamenii au luat cu asalt sediul Direcției de Taxe și Impozite Locale. Coada s-a întins pe o distanță de aproape 200 de metri, până în fața sediului unei cunoscute bănci din apropiere. Oamenii nu au mai ținut cont de măsurile de distanțare socială, astfel că în zonă au ajuns polițiști și jandarmi pentru a dispersa mulțimea.

Aglomerație de nedescris la sediul Direcției de Taxe și Impozite Locale. În prima zi din acest an în care s-au deschis ghișeele, sute de botoșăneni s-au înghesuit să își achite dările la stat pentru anul 2021. Oamenii, cei mai mulți vârstnici, nu au mai ținut cont de pandemia de coronavirus ori de distanțarea socială și au stat la rând ore în șir, pe un frig cumplit.

Deși cei mai mulți dintre contribuabili știu că își pot achita taxele și impozitele pentru terenuri, locuințe și autoturisme cu o bonificație de 10% până la finalul lunii decembrie, ei au ținut totuși să scape de corvoada dărilor din prima zi.

Sunt însă și botoșăneni care se tem că își vor pierde locul de parcare dacă nu plătesc taxa cât mai repede. Reprezentanții Direcției de taxe și Impozite Locale îi asigură însă că acest lucru nu este posibil.

Pentru a dispersa mulțimea, la sediul Direcției de Taxe și Impozite locale au ajuns mai multe echipaje de poliție, poliție locală și jandarmi, astfel că la un moment dat coada s-a întins pe o distanță de aproape 200 de metri, ajungând până în apropierea unei cunoscute bănci comerciale din zonă.

Directorul adjunct al Direcției de Taxe și Impozite, Bogdan Pavăl a mai spus că timpul de procesare a plății dărilor către stat s-a dublat deoarece s-au făcut verificări suplimentare în urma schimbării programului informatic folosit până acum.

Citeste si:

Facebook Comments