VIDEO! Alcool și dezinfectanți produși ilegal la Botoșani

Razii cu mascații la un grup de botoșăneni care s-au apucat de făcut dezinfectant contrafăcut. Mai precis astăzi, la o firmă care produce cosmetice, oamenii legii au găsit alcool etilic produs ilegal dar și biocide pe care agentul economic le vindea în mai multe țări din lume.

Firma în cauză are ca obiect de activitatea producerea de cosmetice, parfurmuri dar și alte produse alimentare și non-alimentare. Polițiștii de la Investigare a Criminalității Economice au descoperit însă că agenții economici din Botoșani se ocupau și cu activități ilegale. Mai precis produceau fără autorizație alcool etilic rezultat prin filtrarea spirtului sanitar cu o instalație folosită la fabricarea produselor din vin. În urma perchezițiilor oamenii legii au costatat că agentul economic, producea cu ajutorul alcoolului etilic fabricat ilegal și dezinfenctanți pe care-i vindea în țări din toată lumea.

Potrivit anchetatorilor, pentru obţinerea alcoolului etilic, ce ar fi fost folosit la prepararea biocidelor, acesta ar fi achiziționat în perioada mai-iunie 2020 , de la doi producători naţionali autorizaţi de Ministerul Sănătăţii, aproximativ 20.000 de litri de alcool sanitar.Ulterior, ar fi supus alcoolul unui proces de filtrare, pentru care ar fi folosit o instalaţie artizanală, destinată în mod obişnuit filtrării produselor viticole.

În urma percheziției, poliţiştii au ridicat mostre conţinând alcoolul rezultat în urma filtrării artizanale, precum și alte probe pentru soluţionarea cauzei.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoșani și ai Biroului Vamal de Interior Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments