VIDEO! Alegeri de aproape 700 000 de euro, la Botoșani

Pregătiri în forţă pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum! Peste două zile, peste 350 000 de botoşăneni sunt aşteptaţi să îşi exercite dreptul constituţional.

La Instituţia Prefectului au ajuns deja buletinele de vot iar personalul din secţiile de votare a fost instruit. Noutatea acestor alegeri o reprezintă numărul de buletine de vot. Fiecare cetăţean va primi câte trei buletine, unul pentru alegerea parlamentarilor europeni şi două privind Referendumul.

Toate secţiile de votare vor fi supravegheate de peste 700 de angajați ai structurilor MAI iar cetățenii vor putea urmări în timp real, pe internet prezența la vot.

În aceste zile este agitaţie mare, la Prefectură! Instituţia angrenată în organizarea alegerilor a primit deja de la Bucureşti cele peste un milion de buletine de vot care urmează să fie distribuite sâmbătă către cele 425 de secţii de votare de la nivelul judeţului Botoşani.

Ca să vă puteţi exercita dreptul la vot, trebuie să respectaţi o serie de reguli.

Este obligatoriu să aveţi la dumneavoastră actul de identitate valabil iar dacă vă aflaţi în localitatea de domiciliu, să vă prezinte la secţia de votare unde sunteţi arondat. În condiţiile în care vă aflaţi în altă localitate, puteţi vota la orice secţie de votare din cadrul acestei localităţi.

Pe cele două buletine de vot privind referendumul, se regăsesc întrebările următoarele întrebări :”Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?„ Iar pe al doilea buletin de vot :”Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțe direct la Curtea Constituțională?”

Botoșănenii care nu se pot deplasa la secția de votare au dreptul să solicite prezența urnei mobile. În această categorie intră persoanele netransportabile din motive medicale, persoane aflate în arest, dar care nu și-au pierdut dreptul de vot.

Cetățenii vor avea posibilitatea să urmărească în timp real prezența la vot.

Secțiile de votare vor fi deschise pe 26 mai, la ora 07.00 iar urnele se închid la 21.00.

Cetățenii care doresc să semnaleze incidente sau nereguli privind procesul de votare se pot adresa Biroului Electoral Județean sau pot suna la 112.

Citeste si:

Facebook Comments