VIDEO! Alt transport de țigări, oprit cu focuri de armă

Încă un transport de țigări de contrabandă, oprit de polițiștii de frontieră cu focuri de armă. S-a întâmplat duminică, în apropierea malului răului Prut, lângă comuna Santa Mare când patru indivizi au fost prinși de oamenii legii în timp ce încărcau mai multe colete voluminoase într-un autoturism. Indivizii nu s-au supus somațiilor polițiștilor de frontieră astfel că aceștia au fost nevoiți să tragă două focuri de armă în plan vertical.

Duminică poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti împreună cu cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență.

La ora 22.15, oamenii legii au observat  cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Santa Mare, patru persoane care încărcau colete voluminoase într-un autoturism. 

Când i-au văzut pe polițiști cei patru indivizi au abandonat marfa și autoturismul și au încercat să fugă.  Trei dintre aceștia au reușit să se urce într-o barcă și au pornit înspre Republica Moldova, iar cel de-al patrulea a fugit în pădurea din apropiere.

Pentru că nu s-au supus somațiilor, oamenii legii au fost nevoiți să tragă două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. 

Polițiștii au trecut mai apoi la inventarierea coletelor și au numărat 2000 de pachete de țigări în valoare totală de aproape 20.000 de lei. Marfa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul în valoare de aproximativ 7500 de lei a fost indisponibilizat .

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Citeste si:

Facebook Comments