VIDEO! Amendă de 6.000 de lei pentru un fermier

Un fermier din Botoşani a primit o amendă usturătoare din partea comisarilor Gărzii de Mediu. Reprezentanţii instituţiei au fost sesizaţi de către un cetăţean din zona fermei cum că aceasta emană un miros insuportabil. Când au ajuns la faţa locului aceştia, însoţiţi de poliţişti locali, au depistat mai multe nereguli şi s-au văzut nevoiţi să aplice măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 6.000 de lei. Totodată, potrivit autorităţilor, acesta a fost sancţionat şi anul trecut pe tema salubrizării.

Un fermier din Botoşani a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 6.000 de lei pentru deversare de dejecţii lichide şi ape uzate menajere în cursul de apă Teasc. Controlul a fost efectuat de către comisarii Gărzii de Mediu Botoşani, împreună cu poliţiştii locali, în urma unei sesizări din partea unui locatar din localitatea respectică. Acesta a reclamat faptul că ferma de animale creează disconfort.

Când au ajuns la faţa locului, aceştia au descoperit mai multe nereguli. Printre care, faptul că nu există platformă pentru depozitarea temporară a gunoiului de grajd, nu există capacitate de stocare a dejecţiilor lichide, silozul este amplasat în incintă, pe o folie impermeabilă şi creează disconfort olfactiv vecinilor. Dar mai mult decât atât, acesta avea abandonate în curte deşeuri de ambalaje şi deşeuri metalice.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu Botoşani, fermierul a fost sancţionat contravenţional şi anul trecut pentru că nu a remediat problema sesizată de către autorităţi privind salubrizarea.

Într-o primă fază a primit avertisment, iar când au revenit în control, măsura aplicată nu a fost remediată. Fapt pentru care a primit o amendă de 6.000 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments