VIDEO! Amendă şi ridicarea maşinii dacă nu respecţi legea

Noi sancţiuni dure pentru şoferii indisciplinați. Cetăţenii care parchează pe locurile dedicate persoanelor cu dizabilităţi vor trebui să scoată din buzunar până la 10.000 de lei pentru a plăti sancţiunea cotnravenţională. Însă, sancţiunile sunt mai dure de atât. Aceştia pot să îşi ia adio şi de la autovehicul. Această nouă lege a intrat în vigoare pe 22 iulie, dar de pe 25 iulie s-a putut aplica.

Chiar dacă şi înainte se aplicau amenzi pentru parcarea pe locurile dedicate persoanelor cu dizabilităţi, anul acesta sancţiunile au fost înăsprite. În sensul că, pe lângă amenda aplicată, şoferul va putea rămâne şi fără autovehicul. Noua lege este, de fapt, o modificare care vine în sprijinul persoanelor cu handicap privind protecţia şi promovarea drepturilor acestora. Agenţii de circulaţie şi personalul de control cu astfel de atribuţii sunt cei care vor sesiza în acest sens.

Cei mai mulţi şoferi botoşăneni sunt la curent cu noile reglementări şi sunt total de acord cu respectarea şi înăsprirea legii. Aşa poate vor respecta toţi legile de frica consecinţelor.

În cazul firmelor care nu respectă această lege, amenda ajunge la 50.000 de lei. Totodată, angajatorii care au salariaţi cu deficienţe au obligaţia să asigure accesul acestora la locurile de parcare speciale şi să le creeze un program de lucru adaptat. Astfel încât, dacă acestea nu sunt respectate, sancţiunile pot ajunge la 50.000 de lei. Încă un beneficiu pentru persoanele cu dizabilităţi este acela că vor avea de ales între gratuitate pentru transportul în comun sau decontarea carburantului pentru maşina proprie. Gradul de decontare se va acorda în funcţie de gradul de handicap.

Citeste si:

Facebook Comments