VIDEO! Amendă usturătoare pentru un operator economic

Un operator economic din judeţul Botoşani a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 50.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu. Este vorba despre operatorul ce colectează şi transportă deşeurile din zona 5, adică Flămânzi. Acesta nu respectase obligaţiile impuse prin prevederile autorizaţiei de mediu.

Operatorul economic care se ocupă cu operaţii de colectare şi transport a deşeurilor din zona 5, oraşul Flămânzi, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 50.000 de lei. Acesta nu respectase obligaţiile impuse prin autorizaţia de mediu. Dar totodată, s-au stabilit în sarcina operatorului economic şapte măsuri pentru remedierea neconformităţilor constatate.

Operatorii economici au obligaţia de a asigura colectarea separată a deşeurilor şi de a nu le amesteca în timpul transportului, au obligaţia să livreze şi să transporte deşeurile numai la instalaţii autorizate pentru efectuarea operaţiunilor de sortare, tratare, reciclare şi depozitare. Gestionarea deşeurilor trebuie să se realizeze fără a pune în pericol sănătatea umană şi fără a dăuna mediului. În special, fără a genera riscuri pentru aer, apă, sol, faună sau floră, fără a crea disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor şi fără a afecta negativ peisajul sau zonele de interes special.

Aceste verificări vor continua şi în următoarea perioadă pentru ca toţi operatorii economici din judeţul Botoşani să fie verificaţi.

Citeste si:

Facebook Comments