VIDEO! Amenzi uriașe pentru încălcarea măsurilor luate de autorități

Pe lupta crâncenă pe care o duc împotriva virusului care a făcut prăpăd în lume, autorităție au de furcă și cu inconștiența unor oameni care par că nu au înțeles încă cât este de gravă situația. Trei indivizi din județul Botoșani, care erau obligați să stea în autoizolare și-au părăsit domiciile, încâlcând astfel măsurile stipulate în Ordonanța Militară numărul 1 și punând în pericol siguranțe celorlalți cetățeni. Toți trei au fost amendați cu câte 5000 de lei, iar unul dintre ei a fost introdus în carantină.

Pentru unii regulile sunt făcute doar pentru a fi încălcate. Este cazul a trei indivizi din județul Botoșani care au ieșit la plimbare, deși aveau obligația de a sta în izolare la domiciliu. Ieri, polițiștii din Dorohoi au fost sesizați de către Direcția de Asistență Socială cu privire la faptul că un tânăr de 26 de ani a încălcat măsura izolării la domiciliu.

Pe lângă acesta au mai fost alte două persoane care nu au respectat regimul de izolare. Și în cazul lor au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5.000 lei. În total au fost efectuate verificări la 1.484 de persoane izolate la domiciliu.

Forțele de ordine au continuat controalel și au vrut să verifice dacă botoșănenii respectă măsurile luate de autorități privijnd interzicerea circulației pe timp de noapte. Astfel, în noaptea de 24 spre 25 martie, 52 de persoane au fost sancționate, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la aproape 130.000 de lei.

Tot în cadrul misiunilor executate în această noapte, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au aplicat 9 sancțiuni unor cetățeni care nu au putut să justifice motivului prezenței pe străzi și 5 sancțiuni pentru formarea unui grup mai mare de 3 persoane. Totalul sancțiunilor contravenționale aplicate este de 36.600 lei.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani a mai anunțat că în noaptea de 24 spre 25 martie, pe drumul Suceava Botoșani a avut loc un accident în care a fost implicat un autoturim care venea din Italia. Potrivit autorităților, echipajul mobil de intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean împreună cu un echipaj de Poliție, au preluat de la limită județul Suceava un convoi format din 6 mașini, care veneau din Italia, cu mai multe persoane pentru a fi introduse în carantină. În dreptul localității Huțani, o autoutilitară din coloană, într-o curbă ușoară a părăsit carosabilul, întrând într-un gard de sârmă și oprindu-se la câțiva metri pe un teren viran. În autoutilitară se afla doar șoferul. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a intervenit pentru transportul persoanei și pentru decontaminarea autoturismului implicat în accident.

Citeste si:

Facebook Comments