VIDEO! Ansamblul ”Sirețelul”, prezent la un important festival din țară

Ansamblul folcloric “Sirețelul”, al Căminului Cultural Vârfu Câmpului, va reprezenta județul Botoșani la un important festival de folclor, organizat în județul Argeș. Este vorba despre Festivalul National al Ansamblurilor Folclorice si Formatiilor de Calusari “Dumitru Tudor- Refu”, care se va desfășura în perioada 10-13 august, în orașul Costești.

În comuna Vârfu Câmpului, folclorul are o însemnătate aparte. Obiceiurile si tradițiile sunt transmise cu sfințenie din generație în generație și dansurile populare sunt ridicate la rang de artă. Iar acest fapt este demonstrat de localnicii care fac parte din Ansamblul ”Sirețelul”, al Căminului Cultural.

Unul dintre cele mai îndrăgite astfel de grupuri, nu doar din județul Botoșani, dar și din țară.

Ansamblul este adesea invitat la festivalul de profil. În acest sfârșit de săptămână ansamblul de la Vârfu Câmpului va reprezenta județul Botoșani la Festivalul National al Ansamblurilor Folclorice si Formatiilor de Calusari “Dumitru Tudor- Refu”, din județul Argeș, unde vor mai fi prezente grupuri renumite, din toate colțurile țării.

Primarul comunei, Maria Huțu, unul dintre cei mai mari susținători ai grupului se implică activ. Și de acestă dată a însoțit artiștii la Festival.

Pentru Ansamblul ”Sirețelul” urmează o perioadă plină de spectacole. Pe 18 august sunt invitați la Zilele comunei Mihăileni, iar pe 19 la sărbătoarea comunei Păltiniș, dar și la Corlăteni.

Citeste si:

Facebook Comments