VIDEO! Apel umanitar pentru un cunoscut jurnalist lovit de o boală cruntă

A scris despre oameni care au nevoie de ajutor și s-a implicat activ în susținerea acestora, iar acum are și el nevoie de ajutorul semenilor. Unul dintre cei mai cunoscuți și respectați jurnaliști botoșăneni a fost diagnosticat cu o boală rară, foarte gravă . Este vorba despre Radu Doruleț, în prezent consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Interne care suferă de scleroză laterală amiotrofică, o boală neurologică progresivă care afectează sistemul nervos și cauzează slăbiciune musculară și interferează cu funcțiile fizice. Boala nu poate fi tratată, însă poate fi ținută sub control cu ajutorul unui tratament, care însă costă foarte mult, iar Radu nu și-l permite.

Un om bun, cu suflet mare, mereu cu zâmbetul pe buze și plin de viață. Așa îl descriu toți cei care îl cunosc pe Radu Doruleț, unul dintre cei mai apreciați și respectați jurnațiști din media botoșăneană. În vârstă de 50 de ani, Radu Doruleț a lucrat peste 15 ani în media locală, fiind redactor șef, reporter de televiziune și realizatori de emisiuni.

Radu Doruleț a ajutat foarte mulți oameni, însă acum are și el nevoie de ajutorul semenilor. Anul acesta a fost diagnosticat cu o boală rară, extrem de gravă: scleroză laterală amiotrofică, un tip de boală neuronală motorie care face ca celulele nervoase să se descompună treptat și să moară.

Diagnosticul l-a primit după mai multe investigații, făcute la mai multe clinici din București, timp de șase luni de zile. Pentru ca boala să nu evolueze și să fie ținută sub control, Radu Doruleț are nevoie de un tratament special, iar medicamentul este foarte costistor. Colegii lui Radu Doruleț, s-au mobilizat și au început demersurile pentru a strânge banii necesari.

Scleroza laterală amiotrofică (SLA) este o boală neurologică care afectează sistemul nervos și cauzează slăbiciune musculară și interferează cu funcțiile fizice. SLA este un tip de boală neuronală motorie care face ca celulele nervoase să se descompună treptat și să moară.

Simptomele precoce ale bolii sunt spasmele musculare și slăbiciunea unuia dintre membre sau vorbirea neclară. Pe măsură ce boala progresează, aceasta poate afecta capacitatea de a controla mușchii necesari pentru mișcare, vorbire, alimentație și respirație.

Medicamentul se numește Edaravone și este vândut sub numele de marcă Radicava și Radicut. Tratamentul pentru o perioadă de șase luni de zile, atât cât i-a prescris medicul, costă cel puțin 15.000 de euro.

Oamenii care vor să ajute la procurarea acestui medicament o pot face prin intermediul Asociației Salvează o Inimă și pot dona direct prin transfer bancar în următoarele conturi ale Asociației cu mențiunea donație pentru Radu Doruleț.

Cont RON: RO 05 BTRL 00701205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

Cont USD: RO 68 BTRLUSD CRT 00 W828 7001

Cont CHF: RO 12 BTRL CHF CRT 00 W 828 7001

Citeste si:

Facebook Comments