VIDEO! Apelul unui medic către botoșăneni: “Îi rog să doneze sânge”

Campania ”Vino să donezi sânge -Salvează o viață”, inițiată de Patriarhia Română se derulează în aceste zile la Botoșani. Botoșănenii care au posibilitatea de a dona sânge sunt așteptați la Centrul de Transfuzii de pe strada Marchian.

Un medic din cadrul Spitalului Județean Mavromati a făcut un apel către botoșăneni, pe care chiar i-a rugat să facă acest gest și să salveze astfel viețile unora dintre semenii aflați în suferință, pe un pat de spital.

O donare de sânge poate salva trei vieți. Iar la Spitalul Județean Mavromati este nevoie acută de sânge pentru pacienții internați pe secțiile unității. Pentru a venit în sprijinul medicilor, Patriarhia Româna a inițiat, încă din anul 2013, o campanie umanitară, în care s-a făcut apel către mai multe instituții, astfel ca angajații, cei care sunt clinic apți, să doneze roșu.

Campania a fost organizată în acest an și la Botoșani pentru prima oară. Medicul Bogdan Alexandroaie face un apel către botoșăneni să se alăture în număr cât mai mare acestei campanii.

Bogdan Alexandroaie spune că sunt pacienți cu afecțiuni grave care au nevoie de transfuzii de sânge pe toate secțiile unității spitalicești.

Campania ”Vino să donezi sânge- Salvează o viață” a început de luni, 25 noiembrie și se va termina mâine , 27 noiembrie.

Citeste si:

Facebook Comments