VIDEO! Aproape 3.000 de botoşăneni în izolare la domiciliu

Creştere masivă a numărului de botoşăneni izolaţi la domiciliu. Potrivit datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, 2.966 de botoşăneni se află izolaţi la domiciliu, iar alte 19 persoane sunt în carantină instituţionalizată. Totodată, numărul persoanelor infectate cu Coronavirus a crescut la 739, cu 5 mai mult decât ieri.

2.966 de botoşăneni se află în izolare la domiciliu pentru 14 zile. În ultimele 24 de ore, pe teritoriul judeţului Botoşani, în carantină instituţionalizată se află 19 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a stabili dacă au contactat sau nu virusul.

Totodată, de ieri şi până astăzi au fost declarate pozitiv cu Coronavirus încă 5 persoane. 739 de botoşăneni sunt infectaţi cu Covid-19, dintre care 492 au fost declaraţi vindecaţi. Din nefericire, 45 de botoșăneni infectați cu virusul SARS Cov 2, au decedat.

De asemenea, jandarmii au surprins în hala de carne din Piaţa Centrală, dar şi într-un magazin din Centrul Vechi, doi bărbaţi care nu purtau mască. Potrivit autorităților, aceştia nu cred în virusul “covid-19”. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile închise în contextul stării de alertă, iar cei care nu o poartă pot fi sancţionaţi cu amendă între 500 şi 2500 de lei. Pentru încălcarea măsurilor impuse de autorităţi, cei doi bărbaţi au fost amendaţi cu câte 500 de lei, fiecare.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale de peste 3.700 de lei. Au fost organizate 3 acţiuni punctuale, cu ocazia cărora au fost legitimate peste 100 de persoane şi controlate 43 de autovehicule. Poliţiştii au aplicat 8 sancţiuni în valoare de peste 1.700 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments