VIDEO! Aproape 50 de botoşăneni infectaţi cu SARS-COV-2

Un nou val de infectări! În ultimele 24 de ore Direcţia de Sănătate Publică a raportat nu mai puţin de 49 de botoşăneni pozitivi pentru infecţia cu virusul SARS-COV-2. Situația este gravă la nivel național, astăzi fiind a doua zi cu peste 4.000 de infectări. În ciuda creşterii semnificative a noilor cazuri, oamenii legii sunt şi ei în prima linie în lupta cu acest virus ucigaş.


49 de botoşăneni sunt infectaţi cu noul Coronavirus. Acesta este numărul raportat astăzi, 15 octombrie, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. În total, numărul botoşănenilor infectaţi cu acest virus, de la începutul pandemiei şi până în momentul de faţă, este de 2.100. Reamintim faptul că astăzi dimineaţă a fost înregistrat un deces în rândul botoşănenilor.


La nivel naţional situaţia este și mai gravă. S-au înregistrat 4.013 noi cazuri de infectare cu Covid-19. Astfel că, pe teritoriul României au fost confirmate în total 168.490 de cazuri pozitive.


Peste 150 de poliţişti, poliţişti locali, poliţişti de frontieră, jandarmi, precum şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, au participat la acţiuni de verificare a respectării măsurilor sanitare impuse în contextul stării de alertă.

Zonele aglomerate, centrele comerciale, pieţele, târgurile, terasele, staţiile de transport şi mijloacele de transport în comun au fost prioritare controalelor.

În total, peste 70 de societăţi comerciale şi persoane fizice, dar şi 55 de mijloace de transport în comun au fost controlate ieri. Toate sancţiunile aplicate, în număr de 20, au fost pentru neportul măştii de protecţie.


Oamenii legii, împreună cu celelalte structuri ale ordinii, le recomandă cetăţenilor să respecte măsurile impuse de autorităţi în contextul stării de alertă pentru a se proteja atât pe ei, cât şi pe cei din jur.

Citeste si:

Facebook Comments