VIDEO! Astfaltare ca la carte la Sadoveni

A ieșit soarele și pe strada sătenilor de pe malul Prutului. Locuitorii satului Sadoveni, din comuna Manoleasa, se de acum bucură de o infrastructură la standarde Europene şi ample lucrări de modernizare. Oamenii nu vor mai fi nevoiți să își strice mașinile prin gropi și pietriș, pentru că de acum vor circula pe un drum neted, ca în palmă. Lucrările de modernizarea drumului de la Sadoveni sunt realizate de firma CONSPROIECT M S.R.L.

Muncă făcută cu profesionalism. Sâmbătă, în satul Sadoveni din comuna Manoleasa s-a turnat primul strat de asfalt pe drumul care va lega localitatea de şoseaua principală. Proiectul de dezvoltare rurală este în toi în comuna din apropierea Prutului, iar lucrările de modernizare sunt realizate de firma CONSPROIECT S.R.L.

Pentru localnicii din Sadoveni orice drum, fie cu mașina, căruța sau pe jos era un adevărat coșmar. Oamenii erau nevoiți să parcurgă un drum plin de gropi și pietriș, iar praful ridicat era o povară pentru ei.

Sătenii s-au declarat extrem de încântanți de calitatea lucrărilor și spun că nu se aşteptau să calce pe asfalt într-un timp atât de scurt. Sâmbătă, în bătaia soarelui, muncitorii au lucrat cu spor şi voie bună. Trecătorii sau curioşii ieşiţi la poartă au lăudat lucrările şi mulţumirile nu au încetat să apară.

Totodată, un sătean a declarat că ştie că lucrarea aflată în curs de finalizare este unică în ţară şi a auzit că în toate satele din comună se va turna asfalt, se va aduce apă şi canalizare.

Ambiţiile mari şi munca realizată cu voinţă duce la rezultate deosebite. Reprezentanţii şi muncitorii firmei CONSPROIECT M S.R.L. au adus lumină pe străzile din Manoleasa.


Din nefericire, pandemia de Covid-19 şi ploile din ultima perioadă au afectat şi aceste sector de muncă. De aceea proiectul s-a realizat cu întârziere. Dar şi pentru că în ultima vreme se găsește greu forță calificată de muncă, iar aducerea materialelor de lucru a fost îngreunată din cauza restricţiilor de circulație.

Aflat la primul mandat, primarul din Manoleasa vrea să lase după plecarea sa o amprentă pozitivă pe străzile comunei. Primarul comunei Manoleasa s-a declarat total mulţumit de colaborarea cu această firmă, dar şi de faptul că muncitorii au lucrat repede.

Odată cu o infrastructură decentă şi o modernizare, poate că şi tinerii vor reveni pe plaiurile natale pentru a popula satele care în momentul de faţă sunt îmbătrânite, iar zeci de case sunt părăsite.

Citeste si:

Facebook Comments