VIDEO! Atenție la tulburel!

Mare atenție la tulburel! Este vremea culesului de struguri, iar mustul pus la fermentat în butoaie în cămară sau beci poate deveni extrem de periculos. Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, pompierii botoșăneni au o serie de recomandări extrem de prețioase de care trebuie neapărat să țineți cont.


După un an de muncă la vie, gospodarii își strâng acum recolta de struguri. Aceștia se vor transforma în must, iar mai apoi prin fermentație, în vin. Procesul este însă unul foarte periculos, din cauza emanției de dioxid de carbon.

Aproape că nu există toamnă în care să nu se înregistreze cazuri de intoxicație cu dioxid de carbon. Pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple, pompierii au câteva sfaturi pentru botoșănenii care își vor prepara vinul acasă.


Salvatorii de la ISU vă mai recomandă să verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen.

Persoanele cu probleme respiratorii, cardiace sau neurologice sunt mai predispuse la intoxicația cu dioxid de carbon. Pompierii vă mai transmit să nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie și cel mai important, sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

Citeste si:

Facebook Comments