VIDEO! ATI, ocupat până la refuz de pacienţi Covid-19

Situaţia din spitalele botoşănene devine din ce în ce mai critică. În condiţiile în care Botoşaniul dispune de un spital modern, dar nefolosit, secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă este în continuare ocupată până la refuz de pacienţi Covid-19. Situaţia ajunge să fie aceeaşi şi pe celelalte secţii din judeţ. Asta deşi doar secţia covid a Spitalului de Recuperare a fost suplimentată cu 18 paturi, dar care încă nu pot fi folosite.

Situaţia din sistemul medical botoşănean este critică. Aproape toate paturile dedicate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus sunt ocupate. Pe secţia ATI toate paturile sunt ocupate de pacienţi aflaţi în stare gravă.

Conducerile unităţilor spitaliceşti din judeţ au avut termen până pe 5 aprilie să vină cu soluţii. Acum, o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică din Botoşani a fost trimisă în teren pentru a analiza situaţia din spitale.

În momentul de faţă, doar la Spitalul de Recuperare a fost suplimentat numărul de paturi pentru pacienţii covid. Cele 18 paturi în plus vor putea fi folosite abia de mâine.

La Secţia de Psihiatrie au fost adăugate paturi în plus, însă doar pentru pacienţii cu probleme neuro-psihice care ajung să fie testaţi pozitiv.

În total, în momentul de faţă, sunt libere aproximativ 5 paturi, însă situația se poate schimba de la o oră la alta.

Citeste si:

Facebook Comments