VIDEO! Autobuzele așteptate în acestă săptămână la Botoșani

Este sigur! Din acestă vară botoșănenii vor putea circula în interioarul orașului cu autobuzele. Tramvaiele vor fi scoase din circulație pentru cel puțin cinci ani de zile,timp în care calea de rulare va fi reabilitată. Primarul Cătălin Flutur spune că noile autobuze ar putea ajunge la Botoșani la sfârșitul acestei săptămâni.

În scurtă vreme bătrânele tramvaiele vor fi scoase din circulație și vor fi înlocuite cu nouă autobuze noi nouțe. La sfârșitul lunii februarie, reprezentanții societății Eltrans au semnat contractul cu o firmă de la care vor lua în leasing operațional autovehiculele și se pare că acestea sunt acum în drum spre Botoșani.

Autobuzele au ajuns în Portul Constanța la finalul săptămânii care tocmai s-a încheiat, iar autoritățile locale se așteaptă ca acestea să sosească la Botoșani la sfârșitul acestei săptămâni.

Valoarea contractului este de aproape 10 milionane de lei. Mijloacele de transport în comun sunt dotate cu instalații de aer condiționat, climă, sistem audio-radio și dispozitive de fixare a căruciorului folosit de persoanele cu dizabilități.

Capacitatea autobuzelor este de 73 de persoane. Dacă lucrările la calea de rulare nu se vor finaliza în cinci ani de zile, contractul de leasing se poate prelungi până la 7 ani.

Citeste si:

Facebook Comments