VIDEO! Bani pentru distrugerile provocate de inundații

Bani de la Guvern pentru distrugerile provocate de inundațiile din acestă vară. Pentru județul Botoșani au fost alocați peste 9 milioane de lei, bani din care se vor reface drumurile județene, comunale și sătești, dar și zeci de poduri și podețe calamitate de ape. 30 de comune din județ au fost afectate de ploile abundente care s-au înregistrat în perioada 15 iunie- 5 iulie.

Ploile abundente de la începutul acestei veri au făcut prăpăd în mai multe localități din județul Botoșani. Pe malul Prutului, oamenii au făcut nopți albe după ce Prutul a ieșit din albie și a inundat sute de hectare de teren agricol. În localitatea Rediu, din Rădăuți Prut după doar câteva minute de ploaie, localnicii au rămas fără o bună parte din lucrurile agonisite. Apele au provocat distrugeri serioase în 30 de unități administrativ teritoriale, așa cum reiese din raportul întocmit de comisiile constituite prin Ordin al Prefectului care au evaluat pagubele.

Inudațiile au afectat zeci de kilometri de drumuri, dar și poduri și podețe.
Hotărârea de Guvern privind alocarea banilor a fost pubilcată luni 13 iulie în Monitorul Oficial. Sumele sunt alocate din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unitățile administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale.

Citeste si:

Facebook Comments