VIDEO! Bani pentru lefurile profesorilor

Au venit banii pentru salariile profesorilor. Anunţul a fost făcut astăzi de reprezentanţii IŞJ Botoşani, care au confirmat că, de mâine, încep plăţile. Însă va mai dura cel puţin o zi până când banii vor intra efectiv în conturi. Nesiguranţa a apărut după ce, anul trecut, Guvernul a decis că începând cu ianuarie 2018 salariile vor fi plătite prin Inspectoratele Şcolare.

Până acum, salariile profesorilor erau plătite de primării, din bugetele locale. Dar fiind că multe dintre ele au început să aibă probleme cu achitarea lor la timp Ministerul Educaţiei a decis să scape administraţiile locale de această sarcină.

Prin urmare, începând această lună, cadrele didactice îşi vor primi banii prin Inspectoratul Şcolar Judeţean. Însă până azi, nimeni de la Botoşani nu ştia când anume se vor face plăţile. Iniţial se vorbea de 14 ianuarie. Dar de fapt banii de salarii au ajuns deja la trezoreria Botoşani.

Aşa că profesorii vor intra în posesia primului salariu din acest an cu o întârziere mai mică decât se aşteptau. Mai ales că documentele au fost pregătite din timp de contabilii IŞJ.

În judeţ sunt aproximativ patru mii de profesori, care, de obicei, îşi primeau salariile între 6 şi 9 ale fiecărei luni.

Citeste si:

Facebook Comments