VIDEO! Bătrâni și copii, răniți de petarde și artificii

Minivacanța de Anul Nou nu a fost de bun augur pentru foarte mulți botoșăneni. La Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat cazuri cu sutele iar din meniul de sărbătoare n-au lipsit persoanele rănite de petarde și artificii. În stare foarte gravă a ajuns la spital un copil de 12 ani care a suferit o plagă la nivelul mâinii din cauza unei petarde. Medicii au decis să îl transfere la o clinică din Iași.

Urgențele de la Botoșani au fost aglomerate în perioada Anului Nou de sute de pacienți cu diferite afecțiuni. Ca și în ceilalți ani, n-au lipsit botoșănenii care au consumat prea mult alcool sau cei care au mâncat necontrolat și au făcut forme grave de indigestie.

Rândurile pacienților au fost îngroșate și de persoane care au suferit arsuri din cauza materialelor pirotenice. Un băiețel de 12 ani a suferit o plagă la mână după ce i-a explodat o petardă. În Unitatea de Primiri Urgențe a Secției de Pediatrie au mai ajuns și doi adolescenți de 14 ani cu arsuri de gradul III la mâini. Nu doar copiii au avut de suferit din cauza petardelor și a artificiilor.

Deși în perioada sărbătorilor polițiștii au demarat acțiunea ”Foc de artificii”, comercianții ambulanți au reușit să vândă pe la colțuri materiale pirotehnice, iar petardele au răsunat în mai toate cartierele din Botoșani.

Citeste si:

Facebook Comments