VIDEO! Botoșănean lăsat fără 900 de euro înainte de sărbători

Percheziții ieri dimineață la Stăuceni. Oamenii legii au descins la locuințele a două persoane din comună cercetate pentru furt, violarea secretului corespondenței, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Cele două persoane, un bărbat și o femeie, sunt bănuite că ar fi furat cardul unui botoșănean cu care lucrau în Austria și ar fi scos peste 900 de euro, înainte de sărbători.

Au crezut că au dat lovitura înainte de sărbători, dar au ajuns pe mâinile polițiștilor. Este vorba despre un bărbat și o femeie din satul Stăuceni, bănuite că i-ar fi furat unui alt botoșănean cu care au muncit în Austria, un card de pe care au scos peste 900 de euro. ţ

Ieri polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale  au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară emise de Tribunalul Botoșani, la locuințele celor doi din Stăuceni. 

Bărbatul în vârstă de 40 de ani este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și violarea secretului corespondenței, iar femeia, care are 38 de ani, este cercetată de oamenii legii pentru comiterea infracțiunilor de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Aceștia sunt bănuiți că în luna decembrie a anului trecut, ar fi furat din cutia poștală, cardul bancar aparținând unui bărbat împreună cu care se aflau la muncă în Austria. Când au revenit în țară aceștia au folosit cardul la un ATM de pe raza municipiului Botoșani, operațiune în urma căreia au sustras în mod fraudulos suma de 903 euro.

În timpul perchezițiilor la locațiile vizate polițiștii  au identificat și ridicat mai multe mijloace materiale de probă care prezintă interes în cauză.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt, violarea secretului corespondenței, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în vederea administrării în totalitatea a probatoriului, urmând ca în funcție de rezultatele cercetărilor să fie propusă o soluție procedurală.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani.

Pentru a nu deveni victime unor astfel de infracțiuni polițiștii botoșăneni vă transmit o serie de recomandări de care trebuie să țineți cont.

Citeste si:

Facebook Comments