VIDEO! Botoşăneni confirmaţi cu tulpina Delta

Suspiciuni confirmate! Trei botoşăneni au fost confirmaţi cu tulpina Delta a noului coronavirus. Probele au fost trimise la laborator săptămâna trecută, după ce autorităţile din sănătate bănuiau că aceşti pacienţi confirmaţi pozitiv pentru Covid-19 ar fi infectaţi cu noua tulpină. Unul dintre pacienţi venise din Marea Britanie, iar ceilalţi ar fi intrat în contact cu persoane recent venite din UK.

Trei cetăţeni au fost confirmaţi cu tulpina Delta a virusului SARS-COV-2. Săptămâna trecută, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a trimis la secvenţiere în laborator probe de la cei trei pacienţi.

Săptămâna aceasta, bănuielile autorităţilor din sănătate s-au confirmat. Unul dintre cazuri este al unei botoşănence de 73 de ani, din zona Dorohoiului. Femeia a fost transferată, în cursul zilei de ieri, la spital din cauza stării de sănătate care s-a agravat.

Un al doilea caz este al unei tinere de 28 de ani, confirmată pozitiv la Maternitate. Al treilea caz este al unui cetăţean care a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Acestea sunt primele trei cazuri cu tulpină Delta din judeţul nostru.

Însă, situaţia nu este atât de roz în restul ţării. La nivel central au fost înregistrare peste 100 de astfel de cazuri. Din nefericire, România a înregistrat şi al patrulea deces pe urma noii tulpini de Covid-19.

Toate persoanele decedate până în momentul actual nu erau vaccinate, şi toate călătoriseră în străinătate.

Citeste si:

Facebook Comments