VIDEO! Botoșănenii fără speranță pe piața muncii

La 50 de ani numai șomer să nu rămâi. Aceasta este concluzia tristă a tot mai mulți botoșăneni care caută să se angajeze în prag de pensie. Aceștia spun că nici măcar nu mai contează câtă meserie știu, bat la porțile patronilor degeaba. Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă spun că încearcă să găsească soluții.

Mulți botoșăneni ajung să rămână fără serviciu cu numai 10-15 ani înainte de pensie. Pentru aceștia începe calvarul. Majoritatea se plâng că nu îi primește nimeni la muncă indiferent de câtă meserie cunosc.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă recunosc că botoșănenii trecuți de 45 de ani reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categori pe piața muncii. Dar, spun aceștia, fac eforturi să le găsească slujbe.

Mai mult decât atât, șefii de la Forțele Muncii spun că au reușit să încheie și acorduri cu diferinți agenți economici pentru angajarea celor rămași fără serviciu după 45 de ani.

Patronii primesc o subvenție de la stat pentru angajarea acestor persoane, iar angajații la rândul lor o serie de facilități.

Citeste si:

Facebook Comments