VIDEO! Botoșănenii puși să selecteze gunoaiele

Botoșănenii puși să pună umărul la curățenia orașului. Aceștia au primit de la Urban Serv saci de diferite culori pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Șefii de la salubrizare spun că în acest fel, Botoșaniul va putea să atingă obiectivele impuse de Uniunea Europeană privind cantitatea de gunoi strânsă selectiv.

Angajații societății Urban Serv au împărțit botoșănenilor saci menajeri de culori diferite pentru sortarea deșeurilor. Aceștia vor trebui să respecte depozitarea unui anumit tip de deșeu în sacul de o anumită culoare.

Scopul este îndeplinirea obiectivelor impuse de Uniunea Europeană privind selectarea deșeurilor dar și faptul că prin colectare selectivă oamenii vor plăti mai puțin ca taxă pe gunoi.

Șefii de la Urban Serv spun că nici botoșănenii, dar nici sistemul, nu sunt sută la sută pregătiți pentru colectarea selectivă, dar măcar există deschidere către aceste lucru.

Sacii au fost împărțiți deja în municipiul Botoșani urmând să fie distribuiți și în celelalte comune din zona patru controlată de Urban Serv,

Citeste si:

Facebook Comments