VIDEO! Botoșaniul este sub cod galben de ploi. Oamenii s-au pregătit de tot ce-i mai rău

Se întorc ploile la Botoșani. Iar odată cu ele și amenințarea inundațiilor în multe sate din județul nostru. Meteorologii anunță de la mijlocul săptămânii ploi abundente, vânt puternic, descărcări electrice și grindină. De altfel județul va intra din această noapte sub avertizare de cod galben de ploi. Botoșănenii care locuiesc la țară, obișnuiți cu inundanțiile au început deja să se pregătească pentru viitură.

Sătenii din județul Botoșani tremură de fiecare dată când aud de ploi abundente. Și asta fiindcă județul nostru a fost grav afectat în ultimul deceniu de inundații puternice. Din această seară, Botoșaniul intră sub avertizare de cod galben de ploi și se anunță precipitații torențiale. Sătenii își aduc aminte și acum ce au însemnat inundațiile.

Așa că au și început pregătirile pentru inundații. În primul rând au început să decolmateze șanțurile. Tineri și bătrâni, bărbați și femei au pus mâna pe lopeți și au început să facă curat pe sub podețe și mai ales să lărgească șanțurile de scurgere. Munca este grea dar așa își pot salva de inundații gospodăriile.

Meteorologii anunță pentru tot restul săptămânii ploi abundente cu descărcări electrice și vânt puternic. Este posibil să dea și grindina în anumite zone ale județului.

Citeste si:

Facebook Comments