VIDEO! Botoșaniul, loc de petrecut vara

Chiar dacă Botoșaniul nu se află la poalele muntelui sau la malul mării, județul în care locuim are potențial turistic ridicat. Cel puțin, asta spun reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Botoșani. Pe scurt, în sezonul estival, cine nu are bani de excursii costisitoare se poate distra pe cinste și la noi în oraș. Dacă sunteți curioși unde, rămâneți alături de noi și urmăriți materialul următor.

Deși de multe ori ne-am întrebat, ”ce poți face la Botoșani?” mai ales pe timpul verii, specialiștii în turism spun că de fapt, județul nostru are multe de oferit. Reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică afirmă că în primul rând Botoșaniul este ca un magnet pentru împătimiții de cultură. Mai ales prin Memorialul Ipotești și lacul cu nuferi, dar și prin casele memoriale Iorga, Enescu și Luchian. Mai mult decât atât, Botoșaniul în sine este un obiect turistic, cu multitudinea de case vechi și mănăstiri încărcate de istorie.

Totodată, Centrul Vechi, deși încă cu probleme serioase de punere în valoare din partea administrației locale, este la rândul său un punct de atracție pentru turiștii străini mai ales, fiind unicat în Moldova.

Cea mai nouă atracție, Parcului Regional de Agrement de la Cornișa a suplimentat oferta turistică a Botoșaniului.

Nu în ultimul rând și în mod surprinzător pentru un județ considerat sărac, Botoșaniul este renumit pentru turismul de afaceri. Specialiștii în turism spun că numeroși agenți economici inclusiv din străinătate vizitează orașul dar și județul în scop de afaceri.

În județ există zone de o frumusețe aparte precum delta Prutului la Păltiniș sau luncile Siretului și ale Prutului în zone precum Cândești sau Oroftiana. Vârful Câmpului este o destinație turistică cu multe obiective.

La fel și zona Voronei sau Ștefăneștiul cu celebra mare a Nordului.

Citeste si:

Facebook Comments