VIDEO! Botoșaniul se apropie de 100 de cazuri de coronavirus

A crescut fulminant numărul botoșănenilor diagnosticați cu noul coronavirus. Astăzi, potrivit informațiilor transmise de Centrul Județean de Comunicare, la nivelul județului erau 98 de persoane testate pozitiv pentru COVID 19, dintre care aproape jumătate sunt cadre medicale. Astfel, județul este la un pas de a deveni focar COVID. Ministrul Sănătății, Nelu Tătar a anunțat că va merge încontrol în toate județele unde numărul de cazuri trece de 100.

Județul Botoșani este la numai două cazuri de a deveni focar de COVID. În doar câteva zile numărul cazurilor s-a dublat la nivelul județului. Astfel că dacă vineri erau 44 de cazuri, astăzi Centrul Județean de Comunicare a transmis că 98 de botoșăneni au fost testați pozitiv pentru coronavirs. Grav este că 48 sunt cadre medicale din cadrul blocului central al Spitalului Județean Mavromati, de pe secțiile ATI, diabet, chirurgie și cardiologie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătar a anunțat că va merge în control în toate județele unde numărul de cazuri trece de 100. De ieri a fost pus în funcțiune, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Mavromati și aparatul de testare rapidă, Real Time PCR. Cu ajutorul acestuia vor putea fi testate mai multe persoane în timp scurt. Prioritate vor avea cadrele medicale din unitățile spitalicești din Botoșani.

Centrul Județan de comunicare anunță că și numărul botoșănenilor aflați în carantină instituționalizată a crescut la 486 de persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
Autoritățile anunță că în urma unei hotărâri aa Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, emise ieri s-a stabilit o nouă locație de carantinare pe raza județului Botoșani cu un număr de 36 de camere duble.

Totodată, au fost stabilite două spații pe raza municipiului Botoșani cu o capacitate de 144 de camere ca spații pentru personalul medico- sanitar confirmat Covid-19 care nu necesită internarea sau personalul medico-sanitar care interacționează cu pacienți și care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru.

Citeste si:

Facebook Comments