VIDEO! Brand-ul autohton de haine care îmbină tradiția cu modernul

Într-o Românie plină de importuri, o mână de sătence din Botoșani vor să promoveze, într-un mod total inedit, bulendrele autohtone. Mai precis, au creat un brand local care îmbină cu succes croiala modernă cu portul tradițional românesc. La croiotoria și broderia din sat iau naștere adevărate colecții vestimentare care deja au căutare în toată țara.

În comuna Văculești, județul Botoșani, o săteancă a decis să promoveze portul tradițional românesc într-un mod cu totul inedit. Mai precis, cu ajutorul fondurilor europene a deschis broderia și croitoria din sat, două ateliere în aceeași locație prin intermediul cărora să producă colecții vestimentare autohtone.

Ceea ce le face cu totul speciale este faptul că elementele tradiționale se îmbină cu toate modelele de croială modernă, rezultând obiecte vestimentare unicat.

Tocmai de aceea, la numai un an și 5 luni de la deschiderea croitoriei și broderiei, comenzile s-au înmulțit iar hainele de la Văculești au început să ajungă în toată zona Moldovei dar și la București sau Brașov.

Iar de toate comenzile se ocupă doar patru femei din sat, pricepute la cusut. Pentru localnice, croitoria este o binecuvântare mai ales că în mediul rural locurile de muncă se găsesc cu dificultate.

Botoșăneancele de la Văculești speră să-și reunească toate creațiile vestimentare sub un brand autohton care să se impună.

Hainele sunt realizate cu ajutorul unor utilaje performante care imită broderia de mână.

Citeste si:

Facebook Comments