VIDEO! Bucurii pentru adulți de Ziua Copilului

Însă nu doar terasele s-au deschis de la 1 iunie. De astăzi românii se pot bucura și de spectacole în aer liber, de sport și mișcare, de înot, dar se și pot relaxa pe plajă sau călători în afara localității fără grija declarației.

De ziua Copilului, în acest an s-au bucrat si adulții. Vara a venit la pachet cu relxarea măsurilor impuse de autorități. Astfel că, de astăzi, românii încep, încet, încet să își reia viața de dinainte de starea de urgență. Din păcate, în prima zi în care au fost relaxate măsurile și în prima zi de vară, vremea nu a fost deloc prietenoasă. Iar la Botoșani, oamenii au zgribulit la terase, dar s-au bucurat de timpul petrecut alături de prieteni, în oraș. Bucuroși sunt însă și practicanții dar și pasionații de sport.

Astfel, de astăzi se permite organizarea și desfăşurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii. Tot din această zi sportivii pot practicaînotul în bazine acoperite sau aflate în aer liber.

Începând de astăzi se permite desfășurarea, de către sportivii profesioniști, a activităților de pregătire fizică în spații închise, cu respectarea regulilor de distanțare între participanți și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Și amatorii de spectacole au motive de bucurie. Începând cu data de 1 iunie, este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanță de minimum 2 metri, unul față de celălalt, purtarea măștii de protecție.

De astăzi, românii pot să călătorească în afara localităților fără să mai aibe grija declarațiilor pe proprie răspundere.

Se reia și transportul feroviar și rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport din și către România. De astăzi se deschid și plajele iar accesul persoanelor se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite.

Autoritățile locale recomandă botoșănenilor să respecte în continuare regulile de distanțare socială și prevederile noilor reglementări. Nerespectarea legislației în contextul stării de alertă poate atrage sancțiuni contravenționale cuprinse între 500 și 10.000 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments