VIDEO! Bunătăți ca la țară în cartierele Botoșaniului

Dacă nu vine Mohamed la munte, atunci vine muntele la Mahomed. Producătorii locali se mută în cartierele Botoșaniului. Conducerea stațiunii de cercetare de la Popăuți a cumpărat patru rulote dotate cu toate instalațiile necesare pentru ca ciobanii și toți producătorii autentici să-și poată vinde produsele la oraș. Practic, botoșănenii vor beneficia de carne, lapte, brânză și ouă direct de la țară, fără să mai bată drumurile, și așa proaste, ale județului.  

Conducerea Stațiunii de Cercetare Popăuți a găsit o metodă de a promova producătorii autohtoni dar și consumul de alimente proaspete și naturale. Mai precis, a cumpărat patru rulote, dotate cu tot ce trebuie pentru vânzarea produselor de origine animală în cele mai bune condiții.

Practic, rulotele se vor deplasa în cartierele orașelor oferind o șansă producătorilor autohtoni, a fermierilor de a-și vinde produsele. Totodată, câștigati vor fi și clienții, spun inițiatorii proiectului.

Ideea s-a născut acum mulți ani, dar abia acum a fost găsită sursa de finanțare. Caravanele producătorilor vin și în contextul în care piața centrală este supraaglomerată.

Mai mult decât atât, se dorește a fi o soluție de comerț în pandemie.

Rulotele au nevoie de avizul DSP și se preconizează că de weekend-ul viitor, cu puțin noroc, comercianții vor putea vinde în cartierele orașului.

Citeste si:

Facebook Comments