VIDEO! Cadrele medicale, revoltate de îngheţarea salariilor

Cadrele medicale, revoltate de îngheţarea salariilor. După ce poliţiştii au ieşit în stradă şi au ameninţat că vor lua măsuri de protest mai drastice, astăzi şi personalul din sistemul sanitar a protestat. Oamenii spun că sunt supăraţi pe nedreptăţile din sistem, de salariile inechitabile şi spaţiul insuficient din unităţile medicale. Peste 50 de cadre medicale au ieşit astăzi în stradă.

Uniunea Sindicală Sanitas din Botoşani a ieşit astăzi în stradă. Inechităţile salariale din sistem din ultimii ani şi nerespectarea Legii 153 din 2017, cu privire la salarizarea personalului plătit din fonduri publice, a pus capăt răbdării personalului medical din spitale.

An de an, spun aceştia, au fost duşi cu zăhărelul de autorităţi şi nimic nu s-a mai rezolvat. De asemenea, liderul Uniunii Sindicale Sanitas din Botoşani mai susţine că de sporurile de risc din timpul pandemiei doar au auzit, însă nu le-au primit.

Oamenii sunt total nemulţumiţi şi mai spun că vor să fie trataţi în mod egal. De asemenea, spaţiul şi condiţiile din unităţile sanitare sunt deplorabile.

Protestul s-a desfăşurat în condiţii optime ale pandemiei şi stării de alertă în vigoare. Cei prezenţi au respectat măsura distanţării fizice şi au purtat mască de protecţie.

Reamintim faptul că supăraţi pe îngheţarea salariilor sunt şi poliţiştii, care vineri au protestat, şi urmează joi să iasă din nou în stradă. Aceştia însă au luat măsuri suplimentare de protest. De ieri, oamenii legii aplică amendă doar în cazuri foarte grave, în rest doar avertisment scris sau verbal.

Climatul de ordine şi siguranţă publică din timpul protestului de astăzi a fost asigurat de către echipe de jandarmi, în cooperare cu efective de poliţie şi pompieri.

Citeste si:

Facebook Comments