VIDEO! Cadru medical cu dosar penal

Dosar penal pentru un cadru medical din Botoșani. O asitentă este cercetată de oamenii legii sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Și asta după ce femeia s-a prezentat la serviciu deși i s-a impus să stea în autoizolare, întrucât locuia cu o persoană venită din străinătate. Totodată, în ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au continuat să efectueze verificări pentru a vedea dacă cetăţenii respectă măsurile impuse de autorităţi.

A crezut că măsurile nu se impun şi pentru oamenii din linia întâi. Este cazul unui cadru medical din Botoşani, care s-a prezentat la locul de muncă deşi intrase în contact cu o persoană venită dintr-o zonă de risc, cu care şi locuieşte de altfel.

Mai mult, faţă de acesta s-a dispus izolarea la domiciliu de care nu a ţinut cont. Astfel la nivelul IPJ Botoșani a fost inregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor în care se efectuează cercetări pentru această fapta sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Centrul Județean de Comunicare mai anunță că în ultimile 24 de ore jandarmii botoșăneni au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 102.200 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, precum și 6 amenzi pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Echipajele de jandarmi au escortat 6 autoturisme, fiind conduse la centrele de carantină 16 persoane.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, au fost efectuate verificări la 1.070 persoane izolate la domiciliu si 131 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență. De asemenea, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 147.000 de lei, dintre care 41 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare totală de 77.000 de lei.

Citeste si:

Facebook Comments